Lamiflex heating floor.

Bytt til Lamiflex varmegulv for enklere varmekabelinstallasjon

Lamiflex trinnlydsdempende varmegulv for tørre rom installeres på rekordtid og kan settes i drift allerede samme dag som tregulvet har blitt lagt over.

«Vi har gått over til å kun bruke Lamiflex, innenfor dette spekteret. Før brukte vi foliebaserte løsninger, men så tenkte vi at vi skulle prøve plater med varmekabler i, fordi det er mer allsidig og tåler mer enn folie. Da prøvde vi forskjellige leverandører, men Lamiflex vant på installasjonstid,» forklarer elektroinstallatør Morten Torp fra Torp Elektro.

Hva er Lamiflex?

Lamiflex består av aluminiumsfolierte lameller fylt med trefibermasse som sørger for hurtigvirkende, behagelig og jevn varmefordeling. Varmegulvet er godt egnet for både nybygg og rehabiliteringsprosjekter.  

Lamiflex kan legges på alle bærende og ferdig avrettede gulv i tørre rom, og fungerer utmerket som underlag for heltregulv, parkett og laminat.

Siden varmekabelen ligger direkte under overgulvet så transporteres varmen raskt opp til gulvoverflaten, som betyr at kunden får lavere strømutgifter.

Varmegulvet tilpasses enkelt med å sage til lengder etter behov. For så å legge varmekablene i de tilrettelagte sporene. Hvis det trengs ekstra spor så kan disse enkelt skjæres ut. Lamiflex er godkjent for bruk sammen med ØS 30-21L 8W/m varmekabel. Varmegulvet kan legges med effekt på ca. 48W/m2 eller ca. 60W/m2. Når varmekabelen plasseres så bruker man litt aluminiumteip for å holde varmekabelen i sporet, spesielt i svingene. Til slutt teipes noen lengder på tvers slik at varmekabelen ligger på plass, og så er det klart for legging av overgulv.

Hvorfor er trinnlydsdemping viktig?

Ofte kan det komme plagsomme trinnlyder i parkett- eller heltregulv, siden disse gulvtypene er kompakte og harde. Det stilles krav til trinnlydsdemping i boliger, og da spesielt lydisolering mellom boenheter. Derfor er det viktig å tenke på hva en kan gjøre for å redusere denne typen støy.

Ved å installere Lamiflex varmegulv så slipper du at tregulvet kommer i direkte kontakt med den bærende konstruksjonen og lager gjenklang. Lamiflex gir en trinnlydsdemping på -19 dB.

Hvor får jeg tak i Lamiflex?

De fleste elektrogrossister rundt om i landet fører Lamiflex, slik at det er tilgjengelig for alle elektroinstallatører. Hvis du ønsker Lamiflex til din private bolig så anbefaler vi å kontakte din lokale elektroinstallatør.