Nyhet ØS Alu-8 8W

ØS Varme lanserer ny varmekabel for Lamiflex gulv, ØS Alu-8

Sandnes/Oslo januar 2024

ØS Varme lanserte 24. januar 2024 en ny varmekabel som er spesialtilpasset for bruk sammen med ØS Lamiflex.  Lamiflex er ØS Varme sin løsning for trinnlydsdempende varme under heltregulv, parkett og laminat.

Lamiflex er et markedsledende produkt for komfortvarme og har vært på markedet i over 20 år.  Varmekabelen som har vært brukt sammen med Lamiflex frem til nå frem til nå er en stålarmert varmekabel, som i tillegg er godkjent å ligge innvendig i drikkevannsrør  Dette har medført at dette har vært en relativt kostbar kabel.

Den nye Alu-8 8W er som navnet tilsier en kabel med effekt på 8W pr. løpemeter kabel.  Dette er en serie-resestiv kabel med effekter fra 150W til 1650W / lengder fra 20 meter til 220 meter. Varmekabelen har en mekanisk styrke minimum klasse M2, tilsvarende den gamle.  Alu-8 har samme ytre dimensjon som tidligere kabel, men vi lanserer også lengder som er betydelig lengre enn det som tidligere er tilbudt. Dette betyr at den største kabelen nå kan dekke gulv helt opp til 34 m2.  Er gulvet større så kan det brukes flere kabler, så størrelse på gulv er ingen utfordring.  

Hovedgrunnen til at vi lanserer denne nye kabelserien er å få ned systemkostnaden på et ferdig lagt Lamiflex gulv.  Det er spesielt de største kablene hvor prisforskjellen er størst, og disse bør være 20% – 30% rimeligere enn den gamle serien. Alu-8 er selvsagt brannklassifisert i henhold til EN 50575

Vi har testet ut Alu-8 på noen installasjoner den siste måneden og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på leggevennligheten til den nye kabelen.

Alu-8 vil i løpet av januar være tilgjengelig hos alle ledende grossister i Norge.