Anleggselektro er i gang med å legge ØS Snøkabel-30.
Anleggselektro er i gang med å legge ØS Snøkabel-30.

400 år gammel gate i Oslo har fått nytt liv

ØS Varme har levert 1300 kvm varmekabler som brukes til snøsmelting og avising av fortauene i Prinsens gate i Oslo.

I 2017 åpnet den nye og forbedrede utgaven av den 400 år gamle gaten. Etter to år med oppgraderingsarbeider er det nå lagt til rette for yrende byliv i Kvadraturen.

Med fortausvarme installert så er alle gangveiene godt rustet mot vintervær, og det skaper en tryggere ferdselsvei for alle, samt fjerner sklifaren. 

En annen fordel er at nå slipper man arbeidet med snømåking og salting. Strømidlene som benyttes bryter ned og skader belegningssteinen på fortauet, mens varmekabler gir en mer skånsom metode for snøsmelting og avising.

Vår kunde Anleggselektro valgte å benytte seg av ØS Snøkabel-30 og Snømatte-300 her. Disse varmekablene er stålarmert og har en separat heldekkende metallskjerm. Denne robuste utformingen gjør at de tåler vibrasjoner fra trikkekjøringen og annen type påkjenning som kan oppstå i Prinsens gate. Varmekablene er selvregulerende og sørger for at gangveiene er snø- og isfrie hele året rundt, og varmen skrus av når det ikke er behov for det.  

Hvis man trenger en kabel som tåler mye mekanisk påkjenning og høye temperaturer, så er ØS Snøkabel-30 det beste alternativet. Den kan utsettes for varme opptil 240°C i en kort periode, mens maksimal driftstemperatur er 90°C. Når temperaturen kryper nedover på gradestokken så er det fortsatt mulig å installere kabelen, da laveste installasjonstemperatur for kabelen er -15°C.

Varmeprodukter brukt til dette prosjektet:

ØS Snøkabel-30 kan benyttes til utendørs is- og snøsmelting av oppkjørsler, gangveier, inngangspartier, parkeringsplasser, ramper og trapper.

ØS Snømatte-300 har samme varmekabel som ØS Snøkabel-30, men forskjellen er at kablene er lagt i matte for enklere installasjon.

SMC-2 Sensor registrerer overflatetemperatur og fuktighet (snø) på bakken. Styringen sørger for at varmekabelen kun er på når det trengs smelting.