Støping på vinteren

Bruk varmekabler for å fremskynde bygningsarbeidet i kalde måneder

Den norske vinteren gir ikke de enkleste forutsetningene for å utføre byggearbeid, og kulden kan bremse byggeprosessen. Ved bruk av våre løsninger for betongherding og frostsikring av betong kan du forsikre deg om at arbeidet forsetter etter skjema året rundt.

Når gradestokken begynner å krype nedover kan man fortsatt installere ØS betongherding og frostsikring, siden lavest mulig installasjonstemperatur for begge disse produktene er -10ºC.

ØS Betongherding-40

ØS Betongherding-40 benyttes til herding og uttørking av betong, men kan også brukes som oppvarming under selve byggeperioden. Varmen forsikrer ideell temperatur for herding og uttørking og akselerer denne prosessen, slik at man deretter kan fremskynde rivning av forskaling. Viktigst av alt, man unngår frostskader ved ekstrem kulde.

Hvis man benytter ØS Betongherding-40 til uttørking av betong har man muligheten til å starte arbeidet med gulvlegging, maling og lignende tidligere enn man vanligvis ellers ville gjort.

Selve installasjonen av ØS Betongherding-40 gjør man ved å feste varmekabelen til armeringsjern, og så støpe den inn i en godt komprimert masse. Varmekabelens robuste utforming gjør at den tåler både mekanisk påkjenning og høy temperatur. Den maksimale kontinuerlige driftstemperaturen er 60°C. Når byggeperioden nærmer seg slutt så skal varmekablene frakobles og kappes inntil betongkant. 

ØS Frostsikring Betong-16

Teleskader på bygninger og områder rundt er fortsatt et problem som kan forekomme, det er derfor nødvendig å gjøre tiltak for å sikre mot dette. Frem til konstruksjonen får sin egen oppvarming kan man bruke ØS Frostsikring Betong-16 for å forhindre teleskader når det fryser under byggeperioden.